Scroll Top

STOCKOVERSCHOT VERMIJDEN? ONTDEK DE VOORDELEN VAN KRIMPSLEEVES

Stockbeheer van primaire verpakkingen is al lang geen evidentie meer. Er is de afgelopen jaren immers veel veranderd op vlak van verpakkingsmaterialen. Zo verwachten consumenten op regelmatige tijdstippen een nieuw etiket, wordt iedere productvariant verpakt in een eigen kleur en is het belangrijk dat uw product goed in het oog springt.

Heel wat bedrijven krijgen door o.a. constante vernieuwingen, een groeiend aanbod en veeleisende consumenten te kampen met een overtollige verpakkingsstock.

Gelukkig is er een manier om stockoverschot bij verpakkingen te vermijden. Ontdek hoe u uw stockbeheer kunt optimaliseren dankzij krimpsleeves.

Krimpsleeves als flexibel verpakkingsmateriaal

Krimpsleeves kent u misschien ook onder de naam ‘shrink sleeves’ of ‘krimpetiketten’. Deze sleeves zijn een perfecte oplossing om uw product op een aantrekkelijke manier in het oog te laten springen. Onze 360°-verpakkingsmaterialen zijn daardoor van onschatbare waarde voor uw sales en verhogen de ‘shelf appearance’ van uw product.

Tegelijkertijd kunt u uw verpakkingen van boven tot onder aankleden met een sleeve. Dit biedt talloze voordelen op vlak van stockbeheer en preventie van stockoverschot.

Beter stockbeheer dankzij krimpsleeves

Ondernemingen die gebruik maken van krimpsleeves kunnen veel beter en flexibeler inspelen op de continu evoluerende marktvraag. We sommen de belangrijkste voordelen op vlak van stockbeheer met krimpsleeves even voor u op.

  • Eén potje, honderden toepassingen

Bestaat uw product uit verschillende varianten? Dan moeten consumenten gemakkelijk de subproducten van elkaar onderscheiden door verschillende verpakkingen. Idealiter doet u dit met allerhande herkenbare kleuren. Krimpsleeves verhogen uw flexibiliteit op dit vlak: dankzij 360-sleeves kunt u een verpakking namelijk volledig sleeven.

Op die manier hoeft u uw verpakkingen enkel in één kleur (bijvoorbeeld wit) te bestellen, de sleeve zorgt dan op haar beurt voor de onderscheidende kleur. Daarbovenop vergemakkelijkt deze manier van werken ook de recyclage van uw verpakking. Een win-win voor de producenten én het milieu.

Een voorbeeld: Fabrikanten van yoghurt moesten vroeger rode potjes voor aardbei voorzien, oranje voor perzik, gele voor banaan, … Vandaag de dag hebben ze één simpel potje nodig, dat wij dan de juiste kleur geven dankzij een sleeve.

  • Beter inspelen op sales

Krimpsleeves zorgen ook voor een maximale flexibiliteit op vlak van sales. U kunt zonder zorgen tien- of honderdduizenden dezelfde potjes bestellen bij uw leverancier. Wanneer de vraag naar het ene product stijgt, hoeven we enkel etiketten bij te printen en de verpakkingen te sleeven.

U speelt dus beter in op de marktvraag, en onverwachte pieken in sales zijn voor u geen uitdaging meer.

  • Grotere flexibiliteit op vlak van product marketing

Consumenten verwachten sinds enkele jaren steeds meer van uw product en haar verpakking. Vroeger kreeg uw product om de 3-4 jaar een nieuw gezicht, vandaag moet u uw verpakking bijna ieder seizoen aanpassen om concurrentievoordeel te behouden.

Sleeves zorgen ervoor dat u uw verpakkingen ieder jaar of zelfs ieder seizoen in een volledig nieuw jasje kunt steken, tot groot geluk van product marketeers.

  • Oude verpakkingen efficiënt inzetten door oversleeving

Krijgt uw product binnenkort een nieuwe verpakking, maar heeft u nog een heleboel oude potjes, flesjes of verpakkingen in stock? Geen probleem! Het is perfect mogelijk om uw oude verpakkingen te oversleeven. Dankzij deze techniek beperkt u stockoverschot van verpakkingsmaterialen en hoeft u geen stock te vernietigen.

 

Beter stockbeheer dankzij krimpsleeves? Neem contact met ons op!

    Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
    Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden