Scroll Top

DE STRETCH SLEEVE: HOE JOUW VERPAKKING EN EEN beter mILIEU TOCH SAMENGAAN.

Hoe zit het met het etiket op jouw product? Is je assemblagelijn snel genoeg? En is ze efficiënt en ecologisch? Veel verpakkingsbedrijven zullen je wijsmaken dat verpakking en ecologie nu eenmaal niet samengaan. Helios packaging bewijst met haar stretch sleeves met plezier het tegendeel. Omwille van hun eenvoudige, energiezuinige assemblagelijn en duurzame materialen bieden de stretch sleeves van Helios heel wat voordelen voor merken die op zoek zijn naar een efficiënte en ecologische verpakking.

Wat is dat, een Stretch Sleeve?

Stretch sleeves bestaan uit een elastische PE folie die kortstondig wordt uitgerekt en vervolgens over je product wordt geplaatst. Dit proces gaat zo snel dat de sleeve niets van z’n elasticiteit verliest en na de plaatsing nauw rond je product aansluit. Zo wordt jouw product in een mum van tijd voorzien van een strak en aantrekkelijk label. De enige beperking die hierbij geldt is dat het verschil tussen de maximale en minimale breedte van de vorm niet meer dan 30% mag bedragen.

Waar zit de efficiëntie?

De plaatsing van een stretch sleeve is een snel maar ook simpel proces. Waar andere label soorten beroep doen op lijm om het etiket te bevestigen, gebruiken stretch sleeves geen toegevoegde substanties. Evenmin zijn er hoge temperaturen nodig zijn om je product te sleeven, wat ervoor zorgt dat de vereiste hoeveelheid energie minimaal is. Net zoals het hele plaatsingsproces. Dat wordt gereduceerd tot één snelle mechanische handeling, voortgebracht door één machine.  

Dit betekent: geen plaatsverspilling…maar ook geen materiaalverspilling. Want elke stretch sleeve is exact gemaakt op maat van je product. Met andere woorden, er is geen sprake van restafval.

Waarom is dit ecologischer?

Het elimineren van materiaal overschotten is al een eerste stap richting een milieuvriendelijker productieproces, maar er is meer. Stretch sleeves zijn namelijk gemaakt van polyethyleen, een materiaal gemaakt uit één enkele stof die 100% recycleerbaar is. Het heeft een zeer laag soortelijk gewicht, wat resulteert in een veel lager gewicht (per sleeve) dan de gangbare etiketten.

Heb je zelf een product met een polyethyleen verpakking en combineer je dit met een stretch sleeve? Dan kom je aan het einde van de keten tot een zogeheten mono verpakking die volledig herbruikbaar is. Ecologischer dan dat wordt het niet.

Niet geschikt voor PET of PP verpakkingen?

Toch wel. Ook als je met PET/PP verpakkingen werkt, kan een stretch sleeve ervoor zorgen dat je product makkelijker te recycleren is.

Het zit namelijk zo. Naargelang de grootte, bedekken stretch sleeves maximaal 50 à 70% van je product. Dit beperkt enigszins je design mogelijkheden, maar zorgt er tegelijk voor dat bij de recyclage van de PET de voorsortering van je product perfect verloopt. Dit levert een ecologischer verwerkingsproces op dan een gemengde verpakking.

Hoe zit het met de kwaliteit?

Op vlak van duurzaamheid, kunnen we je alvast geruststellen. Stretch sleeves zijn even betrouwbaar en zullen je producten even langdurig omhullen als elk ander soort etiket.

Wat de folie afwerking betreft, valt echter wel op dat de helderheid van de shrink sleeves nog niet geëvenaard wordt. Dit moet trouwens niet gelijkgesteld worden aan een minderwaardige drukkwaliteit. Jouw logo zal even scherp en accuraat worden weergegeven op een stretch sleeve als op een shrink sleeve.

Overtuigd van onze stretch sleeves of toch nog enkele twijfels? Contacteer Helios Packaging!  

Van sleeve ontwerp en machine distributie tot co-packing, wij helpen je graag bij het ontwerp van de perfecte productieketen voor jouw noden.

Jouw product in een strak, ecologisch jasje? Laat u adviseren door onze experts

    Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
    Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden