Scroll Top

KRIMP SLEEVES EN CO2: ZO HELPT U HET MILIEU

Wie een goed ogend product wilt heeft een goede verpakking nodig. Helaas is de CO2-uitstoot bij de productie daarvan vaak hoog. Als onderneming zit je zo al snel tussen twee vuren: val je op in de rekken, of werk je ecologisch verantwoord? Iedereen zoekt natuurlijk naar een manier om op een groene manier te groeien. Maar bestaat er wel ergens een gulden middenweg? Als verpakkingsexpert ging Helios op zoek naar een antwoord.

Shrink Sleeve verpakkingen

Verpakkingen en het milieu

We zien al heel lang dat de verpakkingsindustrie weinig moeite doet om haar impact te verminderen. De consensus is dat verpakking en milieu niet samengaan en daar leggen te veel bedrijven zich bij neer. Toch kan het anders. Bij Helios geloven we dat elke onderneming de verantwoordelijkheid moet opnemen om op een groene manier door te groeien. Daarom namen we verschillende verpakkingsoplossingen onder de loep met de volgende conclusies:

  • Veel verpakkingen zijn moeilijk te scheiden van elkaar. Dat is problematisch voor de afvalstromen. Goed sorteren is vitaal voor het beperken van uitstoot en voor ons ligt die verantwoordelijkheid bij het verpakkingsbedrijf.
  • Een groot deel van de huidige oplossingen zorgt voor enorme hoeveelheden lijm-, papier- of inktresten. Wanneer die in water terechtkomen is de negatieve impact enorm.
  • Er wordt nog veel te veel klassiek plastic gebruikt. Dit is niet recycleerbaar en bijgevolg helemaal niet meer ecologische verantwoord.

Minder CO2, véél minder…

Om de problemen binnen onze industrie tegen te gaan ging Helios op zoek naar de meest gepaste oplossing. We gingen werken met krimp sleeves. Deze revolutionaire verpakking oogt niet alleen mooi; ze heeft ook de volgende ecologische voordelen:

  • Door de perforatie in de sleeves is verpakking en product makkelijk te scheiden. Dit helpt de consument sorteren en zorgt dus voor gescheiden afvalstromen.
  • Onze sleeves kunnen samengesteld worden uit dunne PET, R-PET en hybride materialen om de CO2 impact te minimaliseren. Onze alternatieven ondersteunen perfect de recycleerbaarheid.

Resultaat? 1 ton van onze shrink sleeves stoot 1.920kg minder CO2 uit dan het klassieke etiket. Als dat niet revolutionair is…

Meer weten? Neem contact met ons op of download onze whitepaper!

Benieuwd naar het effect van duurzame sleevedecoratie op uw verpakkingen? Laat u adviseren door onze experts

    Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
    Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden