Scroll Top

KRIMP SLEEVES VAN HELIOS: EEN MILIEUVRIENDELIJK ALTERNATIEF

Plastiek staat niet meteen bekend als de grootste bijdrager aan een eco-vriendelijke wereld. Toch noemen we onszelf een actieve speler omtrent milieu, omgeving en ecologie. Onze krimp sleeves laten de ecologische voetafdruk van uw verpakkingen dalen én vergemakkelijken het recyclageproces.

We vertellen u graag even hoe we dat doen.

Hoe verpakkingen met een perforatiestrook de afvalstromen scheiden

In landen om ons heen zien we dat de milieubewuste consument de krimp sleeve verwijdert en sorteert. Zo wordt de PET fles 100% recycleerbaar. Klassieke etiketten bevatten papier, inkt en lijm. Die lijmresten worden verwijderd met (vaak schadelijke) verwijderaars. Onze geperforeerde krimp sleeve is op dat vlak een milieuvriendelijker alternatief.

Consumenten kunnen onze krimp sleeves namelijk gemakkelijk zelf verwijderen. De naam doet het misschien al wel vermoeden: onze krimp sleeves worden op hun verpakking gekrompen. Hierdoor zijn lijm of andere producten onnodig. Consumenten kunnen de geperforeerde krimp sleeve gemakkelijk zelf verwijderen en de fles gemakkelijk recycleren. Zonder extra lijmresten, papier of inkt.

Op die manier zorgen we voor gescheiden afvalstromen, wat opnieuw een positief effect met zich meebrengt. Milieubewuste fabrikanten kunnen namelijk kiezen voor krimp sleeves met een volledige bedrukking, waardoor we gerecycleerde witte of melkachtige R-PET-flessen kunnen voorzien van een volledig bedrukte krimp sleeve.

Consumenten motiveren om te recycleren

De geperforeerde krimp sleeve wint aan populariteit in allerhande sectoren. Toch is het verwijderen ervan is nog niet helemaal ingeburgerd. Daarom is het van cruciaal belang om consumenten te begeleiden in deze nieuwe recycle-handeling.

Dit kan op heel wat verschillende manieren:

 

 • Even ritsen?
  Een ritssluiting die consumenten aanspoort om iets te openen? Het idee lijkt gek, maar is er wel één dat goed werkt. Ze zijn namelijk vertrouwd met een rits en weten welke handelingen ze moeten uitvoeren om de verpakking “uit te kleden”.
 • Een beknopte handleiding
  Het kan uiteraard ook veel simpeler. Opvallende pijlen wijzen de gebruikers meteen op de perforatie van de krimp sleeve. Een boodschap als ‘trek hier’ is een korte en krachtige call-to-action om het milieu te sparen.
 • Focus op de extra effecten
  Draagt uw merk eco-vriendelijkheid ook hoog in het vaandel? Dan kunt u vertellen over de bijkomende effecten van deze recyclage. Zo geeft u het karakter van uw merk een boost én motiveert u de consumenten op de juiste manier.

Dit is nog maar het topje van onze ecologische ijsberg. Bent u benieuwd naar alle ecologische inspanningen van Helios? Die ontdekt u op onze pagina over Ecologie & Duurzaamheid.

Wilt u zelf een creatieve én milieuvriendelijke krimp sleeve voor uw verpakking?
Dan denken we graag met u mee!

  Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
  Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden