Scroll Top

Helios genomineerd voor de Trends Gazellen 2021

Shrink sleeves als nieuwe norm in de verpakkingsindustrie?

Ben jij op zoek naar een opvallende verpakking met een eenvoudig applicatieproces dat zich makkelijk over eender welke vorm laat plaatsen én ook z’n steentje bijdraagt aan een meer ecologische afvalverwerking? Dan zit je goed met shrink sleeves. En Helios is niet de enige die dit verkondigt. De vraag naar shrink sleeves of krimp sleeves kende de afgelopen jaren een explosieve groei. Dit ontging ook Trends magazine niet. Onder de noemer Trends Gazellen werd Helios Packaging dit jaar genomineerd als één van de snelst groeiende bedrijven in de provincie Antwerpen. Maar wat maakt shrink sleeves nu juist zo populair bij onze klanten?

Een snel én eenvoudig applicatieproces

We merken het steeds weer bij nieuwe klanten. Een langdurig en omslachtig verpakkingsproces is een doorn in het oog van veel ondernemers.  Je wilt je producten immers zo snel mogelijk in de winkelrekken zien liggen.

Shrink sleeves maken gebruik van een snel én eenvoudig applicatieproces. Eén machine plaatst de folie rond je product. Vervolgens passeert deze door een krimptunnel waar het materiaal door toevoeging van warmte krimpt en perfect je product omsluit. En dit alles in één soepele beweging, zonder manuele tussenkomst. Zo snel kan het gaan.

Eindeloze designmogelijkheden

Bedrijven willen dat de kwaliteit van hun product ook vertaald wordt naar hun verpakking. Je producten moeten zo snel mogelijk in de winkel liggen, maar daar moeten ze natuurlijk ook opvallen. Jij wilt met andere woorden alle design opties openhouden, voor je huidige én toekomstige verpakkingen. Met krimp sleeves beschik je over een quasi eindeloos kleurenpalet om uit te kiezen. Bovendien worden jouw logo’s en teksten haarscherp weergegeven. Geen enkel ontwerp is te complex voor jouw etiket.

Schakel makkelijk tussen verschillende productvormen en verruim snel je assortiment

Onze klanten houden van flexibiliteit wat betreft hun productverpakkingen. Ze willen eens een andere vorm proberen, een nieuw ontwerp lanceren, groepsverpakkingen maken voor (tijdelijke) promotionele acties, noem maar op. Indien deze aanpassingen telkens een grote productionele achterstand veroorzaken, zinkt de moed je als ondernemer snel in de schoenen. Je wilt immers te allen tijde je verpakking kunnen bijsturen en inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Shrink sleeves laten je toe vlot te schakelen tussen cap sealing, middle body, full body, overall body en groepsverpakkingen. Daarnaast kunnen ze uitgebreid worden met extra beveiligingen – zoals een sluitdop op een flessenhals – die in de verpakking worden geïntegreerd. Praktisch zonder je design te verstoren.

Helios biedt een oplossing voor élk verpakkingsprobleem

Deze voordelen maken het niet moeilijk om te begrijpen waarom shrink sleeves de afgelopen jaren steeds meer aan populariteit hebben gewonnen én waarom ook Helios als bedrijf een steile opmars kende. De nominatie voor Trends Gazellen is een mooie bevestiging dat onze sleeve oplossingen worden gesmaakt door steeds meer bedrijven uit verschillende sectoren. Maar Helios is meer dan enkel krimp sleeves.

Onze klanten vertrouwen op Helios om steeds weer een oplossing te vinden voor hun verpakkingsproblemen. Zijn shrink sleeves toch niet de ideale oplossing voor jouw product of markt? Dan bekijken we samen andere mogelijkheden of leveren een unieke oplossing op maat.

Ben jij op zoek naar een verpakking die tegemoetkomt aan de specifieke noden van jouw product? Contacteer Helios Packaging. Wij zoeken samen naar de ideale oplossing voor jouw bedrijf.

    Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
    Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden