Scroll Top

Drankverpakking voor de Duitse markt, nu ook ecologisch met een Sleeve Label.

ONTDEK DE SHRINK SLEEVES EN STRETCH SLEEVES MÉT DPG-LOGO BIJ HELIOS PACKAGING!

Wil je drankproducten aanbieden op de Duitse markt zonder compromissen te maken op vlak van labeldesign of ecologie? Als DPG gecertificeerd verpakkingspartner plaatst Helios Packaging jouw product in een strakke, opvallende sleeve verpakking, mét statiegeld logo. Zo zijn jouw producten 100% marktconform voor verkoop in Duitsland. Ontdek nu de voordelen van shrink sleeves en stretch sleeves voor jouw productie.

SLEEVE LABELS MÉT DPG-LOGO

De eerste stap om jouw product klaar te stomen voor Duitse consumptie, is natuurlijk je verpakking wettelijk conform te maken. De Duitse wetgeving vereist dat elke drankverpakking voorzien wordt van het DPG-logo. Dit symbool zorgt ervoor dat Duitse consumenten statiegeld kunnen innen bij het inleveren van jouw producten. Hierdoor wordt de recyclage bij eindgebruikers gestimuleerd, en zwerfafval geminimaliseerd.

Tot voor kort kon dit DPG-logo enkel op kleinere (lijm)etiketten gedrukt worden. Een serieuze rem op zowel de ontwerpmogelijkheden als de ecologische impact van je verpakking. Shrink Sleeves of Stretch Sleeves zijn echter makkelijk te scheiden in de afvalstromen, en optimaliseren zo de circulariteit in het recyclageproces.

SLEEVE VERPAKKING MAAKT KOMAF MET DESIGN BEPERKINGEN

Moet je soms compromissen maken bij het overzetten van je ideeën of ontwerpen naar een productlabel? Ziet alles er op het einde niet even accuraat, scherp of aantrekkelijk uit als jij het je had voorgesteld? Met shrink sleeves en stretch sleeves hoef je niet langer te onderhandelen. 

Bij het ontwerpen van je productlabel beschik je over een quasi eindeloze keuze om elke kleurencombinatie perfect over te zetten naar het uiteindelijke sleeve concept. What you see is what you get.

SLEEVES OPTIMALISEREN JE PRODUCTOPPERVLAK

Wil je als producent een leuke promotekst op je verpakking plaatsen? Of heb je een speciale actie die je grafisch in de verf wilt zetten? Maar moet je ook voldoen aan wettelijke verplichtingen op vlak van inhoud en ingrediënten? Dan worstel je bij etiketten al snel met plaatsgebrek op je verpakking. 

Shrink sleeves en stretch sleeves geven je de mogelijkheid om de oppervlakte van je product gedeeltelijk of volledig te benutten via cap sealing, middle body, full body, overall body en groepsverpakkingen. Je kan een sleeve ook uitbreiden met extra beveiligingen zoals een perforatie op de flessenhals. Opnieuw zonder in te boeten op je ontwerpmogelijkheden.

Wijkt je primaire verpakking af van de “klassieke” vormen? Geen probleem. Omwille van de lijmloze krimp of stretch sluiten sleeve labels nauw aan rond de meest grillige structuren. Afhankelijk van de sleeve-vorm mag de smalste en breedste productomtrek tot zelfs 70% variëren. Bevat je productgamma verschillende formaten en vormen? Dan schakel je eenvoudig tussen verschillende kleurversies en sleeveformaten in je verpakkingsproces.

STRETCH OF SHRINK SLEEVE VERPAKKING: OP MAAT VAN EEN GROENERE TOEKOMST

De consument die je product uit het schap neemt, heeft niet enkel oog voor je ontwerp. Hij of zij kijkt ook kritisch naar het groene imago van jouw bedrijf. Met sleeve verpakkingen zet je vanaf nu in op duurzaamheid en efficiënte recyclage.

Met het DPG-logo wordt enerzijds het zwerfafval geminimaliseerd, en wordt de circulaire recyclage van jouw producten positief gestimuleerd. Anderzijds faciliteren shrink sleeves en stretch sleeves het recyclageproces. Sleeves maken geen gebruik van lijm, en kunnen daardoor eenvoudig gescheiden worden van de primaire verpakking in de recyclagecentra. Het bewijs daarvan is dat al onze sleeve verpakkingen voldoen aan de RecyClass-richtlijnen.

Daarenboven reduceer je niet alleen het gramgewicht van je verpakking, maar ook het restafval na applicatie. Het resultaat is een veel lagere CO2-uitstoot voor jouw bedrijf. Met de blik op een steeds strengere milieuwetgeving neem jij een voorsprong op de ecologische normen van de toekomst.

HELIOS PACKAGING: GECERTIFICEERD VERPAKKINGSPARTNER VOOR DE DUITSE MARKT

Ben je op zoek naar een ecologische productverpakking die geschikt is voor de Duitse markt? Dan ben je bij Helios aan het juiste adres. Helios Packaging is als enige Belgische sleeve verpakkingspartner houder van het DPG-certificaat. Wij mogen jouw sleeves dus bedrukken met het DPG-logo en deze marktklaar maken voor verkoop in Duitsland.

Daarnaast staan wij je als ervaren verpakkingspartner graag bij met advies en ondersteuning voor alle (internationale) projecten. Van proefdrukken tot co-packing en de begeleiding van verpakking in eigen beheer met sleeving machines.

Wil jij een ecologische verpakking met eindeloze designmogelijkheden, 100% conform voor verkoop in Duitsland? Contacteer Helios Packaging voor sleeve verpakkingen met DPG-logo.

    Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
    Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden