Scroll Top

Crème de la cream: “De nood om ecologischer, goedkoper en met minder fouten te verpakken heeft ons doen investeren in een eigen sleeve verpakkingsmachine.”

Veel bedrijven kijken vandaag de dag met een kritische blik naar het outsourcen van het verpakkingsproces en de verpakkingen op zich. Meer en meer start de zoektocht naar manieren om het verpakkingsproces te vereenvoudigen en de bijhorende kosten te reduceren. Zo kiezen bedrijven steeds vaker voor een geïntegreerde shrink sleeve-machine.

Verlaagde transportkosten & vereenvoudiging logistieke organisatie

Thomas Tordoir, zaakvoerder van Crème de la Cream, zocht een ecologisch, betaalbaar en efficiënt alternatief voor het bestaande verpakkingsproces. Zo kocht hij ondertussen 6 jaar geleden, een shrink sleeve-machine van Helios Packaging aan. 

“Als je met grote volumes werkt, is buitenshuis verpakken niet echt lonend. De transportkosten stapelen zich op en de producten reizen te veel over en weer. Hier komt heel wat logistieke organisatie bij kijken en er kunnen ontzettend veel dingen misgaan. Daarom ging ik op zoek naar een manier om het verpakkingsproces te vereenvoudigen. De ideale oplossing bleek het integreren van het verpakkingsproces in onze eigen productieketen. Ik was reeds op de hoogte van de shrink sleeving-expertise van Helios en heb hen hiervoor gecontacteerd.” aldus Thomas.

Inzetten op duurzaamheid dankzij een eigen shrink sleeve-machine

Thomas: “Steeds meer bedrijven zetten hoger in op duurzaam ondernemen. Dit merken we ook bij onze klanten. Bij elk nieuw project staat ‘ecologisch’ & ‘duurzaam’ bovenaan de prioriteitenlijst. Met de integratie van onze eigen shrink sleeve-machine besparen we niet alleen op transportkosten, we reduceren ook de CO2 uitstoot. Bovendien bevatten de sleeves van Helios geen schadelijke lijm of UV-inkt waardoor ze milieuvriendelijk en recycleerbaar zijn.”

Vlotte integratie op maat van specifiek verpakkingsproces.

Een shrink sleeve-machine is een zeer compacte en makkelijke oplossing. Er is van begin tot einde slechts één productieband nodig. Bovendien is de machine ook makkelijk te bypassen wanneer deze voor een bepaald product niet van toepassing is. Met een shrink sleeve-machine schakel je vlot tussen verschillende formaten, ontwerpen en vormen. Binnen maximum 15 minuten ben je weer op volle productiesnelheid.

Thomas: “Wij zijn tijdens Corona snel moeten overschakelen op kleine flesjes handontsmetting. Deze overschakeling in formaat en design was zeer snel gemaakt. Indien we toch hulp nodig hebben bij het aanpassen van de machine-instellingen, is er steeds een technieker van Helios ter beschikking om even langs te komen en dit samen met ons te bekijken.”

Via een omweg bij de juiste shrink sleeve partner terechtgekomen.

“We hebben ooit wel eens geëxperimenteerd met sleeve-packaging met een ander bedrijf maar dit was geen match. Bij Helios zat het gevoel meteen goed! We hebben een korte contactlijn waardoor de communicatie zeer vlot verloopt. Bovendien zijn ze erg servicegericht en kan je ook na aankoop en integratie van de sleeve-machine steeds bij hen terecht voor advies en begeleiding. Het is een erg fijne en duurzame samenwerking.” aldus Thomas.

Is jouw huidig verpakkingsproces duur en niet ecologisch genoeg?
Wil je producten, net als Crème de la Cream, ecologischer, goedkoper en efficiënter verpakken? Contacteer Helios Packaging en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

    Waarover had u graag meer informatie?Sleeve LabelsLoonverpakkingSleeve MachinesEco-SleevesStretch Sleeves
    Ik aanvaard dat Helios Packaging mijn gegevens verwerkt voor promotionele- en marketingdoeleinden